8 x Desco in de kijker op Batibouw

8 x Desco in de kijker op Batibouw

Als badkamerspecialist blijft Desco inzetten op innovatieve nieuwigheden. Het resultaat zijn verrassende designproducten met vernieuwende materialen, opvallende trends én milieuvriendelijke technologieën. 

Batibouw 2019 : stand 07.107

Solid Puro, hoog tablet in trendy kleuren
Tijdloze badkamermeubels die allesbehalve saai zijn? Puro van Desco! Deze greeploze collectie oogt neutraal maar verrast met heel wat praktische details (push to open-lade, spiegelkast met veel opbergruimte) én trendy kleuren (mat wit, lichtgrijs, wengé). Zo valt meteen ook het hoog Solid Puro-tablet op, een extra dik tablet voor je wastafel met geïntegreerd overloopsysteem waardoor je meer ruimte krijgt in de onderkast.

Het satijnzachte grijs accentueert het elegante tablet; de indirecte verlichting zorgt voor diepte en perspectief. Met zijn intense kleur en lange nerven straalt de uitvoering in wengé niet alleen warmte maar ook verfijning uit – waarbij het verschil met massief hout nauwelijks merkbaar is. Solid Puro combineert zo design met functionaliteit en comfort, goed voor een lange levensduur dankzij het poriënvrij oppervlak en de krasbestendige afwerking.

• Materiaal: composiet onderkast lak of malamine

• Kleuren: satijnwit, satijngrijs, wengé

• Afmetingen: l van 900 tot 1.800 mm

• Richtprijs: vanaf 1.341 euro (excl. btw)

Lavabo Brut, uit één stuk gehouwen
Met de opbouwlavabo Brut van Desco zorg je sowieso voor een statement in je badkamer. Dit design in Belgische blauwe hardsteen combineert een uiterst ruwe buitenkant met een comfortabele, zachte binnenkant, zonder kraangat. Nóg schoner en stoerder op een dik tablet in massieve eik.

• Materiaal: natuursteen (gecombineerd met tablet in massieve eik)

• Kleur: blauwgrijs

• Afmetingen: l 500 mm x b 360 mm

• Richtprijs: 590 euro (excl. btw)

Catalano Gold & Silver, gesofisticeerde klasse
Architecten en interieurdesigners wereldwijd maken graag gebruik van goud en zilver om hun meest exclusieve ontwerpen extra elan te geven. Italiaans marktleider in keramiek Catalano speelt hierop in met zijn collectie Gold & Silver. Net als in de traditionele edelsmeedkunst, delen het 18K goud en het zuivere zilver hun kleur en glans met Catalano's producten. En dankzij de unieke coating bewaren deze kostbare objecten hun glans en weerstaat de collectie de tand des tijds.

• Materiaal: keramiek

• Kleur: goud en zilver (gecombineerd met Cataglaze in zwart of wit)

• Afmetingen:   6 wastafels (80 x 40, 60 x 40, 40 x 40, 70 x 42, 60 x 42, 42 x 42 cm)

                            3 wc’s & bidets (55 x 35 cm)

• Richtprijs: vanaf 833 euro (excl. btw)

Catalano New Zero, minimalisme met een veelzijdig karakter
Rechte lijnen, dunne oppervlakken, minimale afrondingen en ultradunne randen: dat is de eigentijdse versie van de iconische collectie New Zero van Catalano. Ontdaan van al het overtollige zodat alleen de functionele essentie overblijft. Deze nieuwe, nog veelzijdigere reeks van New Zero is er zelfs in een versie met of zonder aflegvlak. Voor wie alles graag opbergt zodat er zero afleiding is, of voor wie net graag belevingsruimte creëert zodat er zero stress is.

• Materiaal: keramiek

• Kleur: wit

• Afmetingen:   wastafels (l van 50 tot 150 x b 50 cm)

                            wc’s & bidets (45 x 35, 50 x 35, 55 x 35 cm)

                            staande wc’s (62 x 35 cm)

• Richtprijs: vanaf 463 euro (excl. btw)

Catalano Green Wc, groene oase van natuurlijke rust
Ook bij de collectie Green zet Catalano zijn vakmanschap in de kijker: ogenschijnlijk delicaat maar met de rotsvaste kwaliteit en het technisch vernuft van de Italiaanse marktleider in keramiek. Ontdek de ononderbroken curves en dunne randen van Green, gebaseerd op de morfologie van de natuur. In de ruime collectie hangwc’s en bidets zit ook een model met Newflush®-technologie (voor een efficiëntere reiniging) in combinatie met een luxueuze zitting met lift off- en soft close-techniek. Zowel toilet als bidet hebben een onzichtbare ophanging; daardoor is de egale buitenkant snel schoongemaakt.

 • Materiaal: keramiek

• Kleur: wit

• Afmetingen: wc’s Newflush (55 x 37 cm)

• Richtprijs: wc 545 euro, zitting met soft-close 175 euro

Catalano Green Lux, nostalgie met een moderne look
De Green-collectie van Catalano omvat een aparte reeks van Green Lux-wastafels, geschikt voor semi-inzet en sit-on-installatie. Deze wastafels zijn stuk voor stuk een herinnering aan romantisch vervlogen tijden, in een nieuw jasje. Te verkrijgen in stijlvol mat zwart of grijs satijn. De elegante randen, de fijne lijnen en de natuurlijke curves maken dat je elke ochtend met plezier aan de dag begint.

• Materiaal: keramiek

• Kleur: mat zwart, cemento

• Afmetingen: 42 tot 80 cm       

• Richtprijs: xxx euro

Nobili Lira, innovatieve kraan met klassieke knipoog
De Nederlandse ontwerper Piet Billekens liet zich voor de nieuwe kranenreeks Lira van Nobili inspireren door de klassieke kruisvormige knop. Deze innovatieve kranen bestaan in diverse uitvoeringen voor tal van toepassingen in huis, zowel in de keuken als in de badkamer. Daarbij garanderen de instelbare uitloop (die 120° kan worden gedraaid) en de verschillende hoogtes alvast maximale aanpasbaarheid aan de wastafel. Nu alleen nog kiezen of je voor chroom gaat, mat wit of mat zwart.

 • Kleur: Chrome, Polar White, Velvet Black

• Richtprijs: vanaf 280 euro (excl. btw)

OLI, stijlvolle wc-duwplaten
Het comfort van een wc mag je niet onderschatten. De schoonheid evenmin, vindt Desco. De nieuwe inbouwspoelsystemen OLI combineren het beste van twee werelden. En dat vertaalt zich in strakke witte of coole matzwarte duwplaten.

Wallfix OLI 120 plus is de klassieker in de hedendaagse badkamerinstallatie. Efficiënt waterverbruik, duurzaamheid en comfort staan voorop, waarbij je kan kiezen uit een of twee toetsen, voor meer of minder spoelwater. OLI kreeg verschillende awards toegekend, onder meer voor zijn waterbesparende ontwerp – zo wordt het inbouwreservoir pas gevuld na de spoeling.

Er is een ruime keuze in duwplaten: van een eenvoudig, elegant model (Globe) over meer verrassing en originaliteit (iPlate) tot perfecte symmetrie inclusief brailleschrift (Slim) of een gedurfde duwplaat in matzwart (Glam).

 • Kleurmat zwart  

• Richtprijs: 88 euro

Over Desco – www.desco.be
Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 19 vestigingen in België om zo’n 11.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie, verwarming en technieken. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.

Voor meer info
Desco I Kattie Van Hoof (Marketing Manager) I +32 3 326 33 33 I kattie.van.hoof@desco.be

RCA PR I Hilde Meus I +32 11 590 590 I hilde.meus@rca.be I www.rcapress.be