Badkamer 2014 in beeld

Geen revolutie in de badkamer anno 2014. Zachte designs met afgeronde hoeken zetten door, en ook natuurlijke materialen zijn populairder dan ooit. Als specialist in sanitair vertaalt Desco deze trends naar inspirerende badkamers, met ergonomische baden, praktische concepten en tal van verrassende designs.

Terugkeer naar natuurlijke materialen
Ook in 2014 houden we vast aan ‘back to basics’, met respect voor ecologie en natuurlijke materialen. Dat vertaalt zich in de badkamer naar een liefde voor porselein. We keren terug naar vaste waardes en vallen voor vintage design, wat ook mooi combineert met natuurlijke materialen.

De collectie badkamermeubelen Newform speelt duurzame materialen eigentijds uit, met geometrische lijnen in een architectonisch geheel. Daarbij krijg je alle vrijheid tot persoonlijke inrichting: van stralend wit voor een frisse, pure sfeer tot zwarte eik voor rust in je wellnessruimte. Aan opbergmogelijkheden geen gebrek met een breed assortiment spiegels, kasten en een handige verstelbare lade-indeling.

Het tablet kiezen we graag groot – praktisch om flacons en persoonlijke spullen op te zetten. Naast het glanzend witte porselein, dat vandaag dus erg populair is, kan je bij Newform ook kiezen voor kunstmarmer in glanzend wit of lava. Dit materiaal is gemaakt van mineralen, dolomiet en harsen, met een beschermende toplaag tegen zonlicht en slijtage.

Newform Mini richt je gastenkamer functioneel en sfeervol in, met slimme concepten. De ruime spiegel, de heldere verlichting en de kast onder de handenwasser geven Newform Mini een maximum aan comfort.

Praktische info:

- Newform vanaf 793 euro, excl. btw (meubel van 60 cm breed met spiegel)
- Newform Mini vanaf 406 euro, excl. btw (handenwasser van 40 cm breed met spiegel)

Zachte vormen voorop
Scherpe hoeken en minimalistische lijnen weren we al een tijdje uit de badkamer. Vandaag ontspannen we graag in een oase van vloeiende vormen, zachte contouren en afgeronde hoeken. Het ‘soft edge’-design straalt meer rust uit en maakt de badkamer toegankelijker.

• Wastafel Galassia
In een industriële loft zou deze trendy Galassia niet misstaan. Ontworpen als uitgietbak, maar even stijlvol en handig als lavabo te gebruiken. Uitgevoerd in porselein en mooi afgewerkt met een verborgen bevestiging.

• Bad Scale by Hoesch

Een trendy design mét een zalig ligcomfort? Scale by Hoesch combineert het allemaal. Dit bad in wit acryl oogt heel eigentijds met zijn ‘soft edge’-design en extreem smalle en stijle badranden aan de zijkant. Tegelijk is de badrand voor en achter breed genoeg voor een kraanopstelling. De ergonomische rugpartijen garanderen een perfecte ondersteuning van de onderrug, zodat je zalig lang kan blijven liggen in dit diepe bad!

• Bad XonYX Senzo
Het nieuwe bad Senzo uit de XonYX-reeks, in massief gegoten Solidstone, rijmt natuurlijke materialen met een vrouwelijk design. In deze zacht ovalen kuip kan je heerlijk onthaasten, puur en sereen. Door de specifieke samenstelling is XonYX Senzo niet alleen ecologisch en duurzaam maar ook onderhoudsvriendelijk.

Praktische info:
• Galassia: - afmetingen: 65 x 45 cm
- richtprijs (excl. btw): 297 euro (porselein), 143 euro (houten rooster)

• Scale: - afmetingen: 170 x 75 cm
- richtprijs (excl. btw): 315 euro
Scale duo: - afmetingen: 180 x 80 cm
- richtprijs (excl. btw): 445 euro
- afmetingen: 190 x 90 cm
- richtprijs (excl. btw): 514 euro

• XonYX Senzo: - afmetingen: 178 x 88 x 65 cm
- kleur: wit mat
- richtprijs (excl. btw): 2.569 euro

Over Desco – www.desco.be
Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 18 vestigingen in België om zo’n 7.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie en verwarming. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.