Desco debuteert op Architect@work met revolutionaire radiator Uni.8

Kortrijk Xpo 27 & 28 april 2017 - stand 56

In 2017 neemt sanitair specialist Desco voor het eerst deel aan Architect@work. En daar hebben ze een goede reden voor, want het is meteen ook de primeur van de Uni.8, een innovatief radiatormodel met bijzondere troeven voor nieuwbouw en renovatie. Het revolutionaire ontwerp maakt de radiator ‘universeel toepasbaar’, wat resulteert in meer flexibiliteit en vrijheid voor de architect

Met de 8 taps universele radiator uni.8 schrijft verwarmingsspecialist Desco geschiedenis. Want waar het radiatoraanbod erg gesegmenteerd was, combineert uni.8 voortaan alle voordelen van elke reeks in één model. Een uiterst flexibele toepassing en montage voorop.

Daardoor leent uni.8 zich voor elk project, van nieuwbouw tot renovatie, en voor elke ruimte in huis. Met een rechtse kraan en middenaansluiting kunnen aansluitpunten al in een vroege fase worden ingetekend en geplaatst. Hoogte, lengte en type van de radiator bepaal je rustig achteraf.

Troef 1: overal toepasbaar

De radiator uni.8 leent zich even gemakkelijk voor renovatie en nieuwbouw als voor de projectmarkt.

Renovatie: uni.8 biedt een oplossing voor elke aansluiting die je bij renovaties aantreft, net omdat de radiator zich aanpast aan elk van de 10 voorkomende aansluitingen. Als je de lengte, de hoogte en het aantal platen kent, heb je snel de juiste radiator gekozen.

Nieuwbouw: het rendement is bij nieuwbouw een doorslaggevende factor. Met een rechtse kraan en middenaansluiting kunnen aansluitpunten al in een vroege fase worden ingetekend en geplaatst. Hoogte, lengte en type bepaal je later. Als diefstalpreventie kan je de radiator last minute plaatsen.

Publieke sector: de uni.8 J-console voldoet aan de vereisten VDI 6036 type 1 en 2 voor privéwoning en woningbouw. Met de extra uitbreidingsset voldoet de J-console ook aan de VDI-norm type 3 voor publieke ruimtes. Ook type 11 wordt met een extra L-console VDI 1, 2 en 3 conform.

Troef 2: slimme middenaansluiting

Met de middenaansluiting met vaste muurafstand van 69 mm, kan je de aansluitpunten al in een vroeg stadium intekenen en plaatsen. Hoogte, lengte en type radiator bepaal je eventueel in een latere fase.

Troef 3: flexibel aansluiten

In het midden van een muur of tussen 2 ramen, uni.8 past altijd én overal. Met 8 aansluitpunten kies je zelf hoe je de radiator aansluit en selecteer je 1 van de 10 aansluitingen in functie van de situatie of je voorkeur. Radiatoren met een middenaansluiting en een rechtse kraan zijn ideaal voor nieuwbouw.

Troef 4: omkeerbaar

Dankzij de praktische J-console is uni.8 omkeerbaar. Handig als de thermostaatkop links moet staan of bij onverwachte beschadiging. Als je de thermostaatkop links plaatst, moet bij onderaansluiting de aanvoer wel rechts staan. Een omkeerblok is beschikbaar.

Troef 5: snelle montage

De voorgemonteerde ontluchter, stoppen en insert dragen bij tot een vlotte en veilige montage. De unieke J-console heeft twee clips: je kiest zelf voor de snelste of de mooiste bevestiging. Je kan de radiator meteen plaatsen zonder het rooster eerst te verwijderen en opnieuw te moeten monteren.

Troef 6: eigentijds design & comfort

De radiator telt 3 elegante designs – Vlak, Line en Profil – en is afgewerkt met een discreet rooster en zijbekleding. Een universele vlakke voorplaat vormt elke uni.8 snel om in een strakke designradiator, onmiddellijk bij de installatie van de radiator of achteraf. De magneten en clips zorgen voor een eenvoudige montage en maken van radiator en plaat één geheel. Met de 50 mm onderaansluitingen – links, rechts of midden – zijn buizen en insert ook elegant ingewerkt. Hoogwaardig staal van Europese staalproducenten en de gesofisticeerde laktechnologie, in 3 fases, garanderen een mooie, uiterst corrosiebestendige afwerking. Zelfs in combinatie met lage temperatuursystemen zorgt uni.8 voor maximaal comfort dankzij een snelle, gelijkmatige warmteafgifte.

Troef 7: competitieve prijs

Dankzij zijn universeel karakter maakt uni.8 de productie en distributie een stuk rationeler en de prijs competitiever. De vaste rechtlijnige prijs per watt, ongeacht het type, vereenvoudigt de calculatie.

Troef 8: op voorraad

Uni.8 is meteen uit voorraad leverbaar.