DESCO maakt jongeren warm voor technisch beroep

Op dinsdag 26 februari gooien over heel Vlaanderen bedrijven hun deuren open voor leerlingen uit het basisonderwijs. Ook badkamerspecialist DESCO neemt deel aan deze ‘Onderwijsvakmansroute’, een nieuw initiatief van UNIZO om jongeren in contact te brengen met technische beroepen en hun ‘ondernemingszin te stimuleren’. Volgens DESCO moeten zij inderdaad al op jonge leeftijd kunnen kennismaken met de ‘knelpuntberoepen’ van vandaag en morgen.

Tal van KMO’s uit de technische en technologische sector openen op 26 februari hun deuren, van bakker tot bouwbedrijf, van fotograaf tot hoogtechnologisch bedrijf. De actie ‘Onderwijsvakmanroute’ van UNIZO stichting Onderwijs & Ondernemen wil op die manier zo veel mogelijk leerlingen uit de laatste graad van het lager onderwijs al een klein beetje warm maken voor de technische en technologische richtingen in het secundair.

“Met een bedrijfsbezoek laten we zien hoe fascinerend techniek kan zijn, dat er een mooie toekomst wenkt en laten we tevreden en fiere medewerkers zelf aan het woord”, zegt marketing manager Kattie Van Hoof van DESCO. “De sector zal nog lange tijd hinder ondervinden indien de instroom zo laag blijft als vandaag. We willen het tij nu helpen keren en juichen het initiatief van UNIZO dus zeker toe. Elk deelnemend bedrijf krijgt tips en suggesties om de rondleiding tot een succes te maken.”

DESCO organiseert jaarlijks meer dan 200 opleidingen voor zowel medewerkers als
installateurs, studenten en architecten. Van Hoof: “Kennis en opleiding zijn in onze sector de sleutel tot kwaliteit en innovatie. Constant mee evolueren is de boodschap. Ook dat willen we laten zien aan jongeren die daar een toekomst in zien.”

Elk bezoek duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, verplaatsing niet inbegrepen. De leerlingen luisteren naar de school- en werkervaringen van de werknemers. Zowel de ondernemers als de leerkracht ontvangen na inschrijving een inspiratiebundel om het bedrijfsbezoek grondig voor te bereiden.

Over Desco – www.desco.be
Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een lei-dende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 18 vestigingen in België om zo’n 6.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair en verwarming. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.

Voor meer info
Desco
Kattie Van Hoof (Marketing Manager)
Tel. +32 3 326 33 33
kattie.van.hoof@desco.be
www.desco.be

UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen
ondernemendeschool@unizo.be
Meer info op www.ondernemendeschool.be


RCA PR
Véronique Daenen
Tel. +32 11 590 590
veronique.daenen@rca.be
www.rcapress.be