Desco onthult: de badkamer van morgen

Broers achter Sieger Design ontwerpen innovatieve kranenserie en wastafels

Woningen – en dus ook badkamers – worden steeds kleiner, terwijl de verwachtingen op het vlak van comfort blijven stijgen. Het ontwerpersduo Michael en Christian Sieger belichten de trends in badkamerdesign én geven hun persoonlijke invulling ervan met twee collecties bij Desco, voor Dornbracht en Alape.

Sieger Design hoeft geen introductie bij designliefhebbers. Vanuit Schloss Harkotten, een verscholen kasteeltje in de bossen van Münster, werken de broers Michael en Christian aan hun eigen lijn van esthetische functionaliteit. Op hun palmares staan heel wat klinkende namen, waaronder Alape en Dornbracht voor wie Sieger Design een reeks nieuwe mengkranen en wastafels ontwierp.

Bij Desco lichten de broers ook de badkamer van morgen toe. En die kan je niet los van de groeiende wereldbevolking zien. Steeds meer mensen trekken vandaag naar de stad. In 1950 woonde ongeveer 29% van de wereldbevolking in steden, terwijl dat in 2010 al 51% bedroeg, goed voor 3,5 miljard mensen. Geschat wordt dat tegen 2050 niet minder dan 70% of 6,8 miljard mensen in de stad zullen wonen.

Christian Sieger: “Het gevolg is dat de leefruimte steeds kleiner en duurder wordt. Maar tegelijk stellen we vast dat de eisen voor een badkamer heel hoog liggen. Logisch, want de badkamer is een volwaardige leefruimte geworden, een toevluchtsoord ook om te herbronnen. In dat opzicht past bijvoorbeeld onze ‘Small Size Premium Spa (SSPS), een architecturaal concept dat functionaliteit en een spa combineert op amper zes vierkante meter. Zo creëer je ook in kleinere badkamers erg veel comfort op maat.”

CL.1 voor Dornbracht, complexe eenvoud

Voor Dornbracht ontwikkelde Sieger Design de nieuwe mengkranenserie CL.1, met een knipoog naar de huisslogan ‘Culturing Life’ van het merk. De kranen ogen dynamisch, elegant en sportief, met een innovatieve mix van harde en zachte contouren en een kraan die zich elegant de hoogte in strekt.

CL.1 geeft een uniek straalbeeld aan de wastafel met 40 aparte stralen, heel zacht. Daarvoor werd een speciale sprayface ontwikkeld waardoor de mengkraan ook zuinig is in waterverbruik (3,9 l per minuut). Opvallend zijn de gestructureerde grepen, glad of met een reliëf. Zo speelt de kranenserie eigentijds in op de trend van voelbare materialiteit en de vraag naar een heel persoonlijke badkamer.

De serie CL.1 is verkrijgbaar in gegalvaniseerd chroom en platina mat en omvat verschillende mengkranen en accessoires voor wastafel, douche, bad en bidet. Voor een maximum aan comfort tekent de digitale bediening met geïndividualiseerde scenario’s: je kan de temperatuur en waterhoeveelheid exact regelen met een druk op de knop.

2step voor Alape, geometrische wastafels

Minutieus minimalistisch, zo kan je het nieuwe ontwerp van Sieger Design voor Alape wel omschrijven. De wastafels ‘2step’ hebben hun naam alvast niet gestolen: in twee stappen wint de wastafel aan diepte en worden de eigenlijke bak en de kraanbank door deze twee niveaus van elkaar gescheiden. Mooi, functioneel én handig als je accessoires wilt neerleggen die niet nat mogen worden.

Ook het gebruikte materiaal is verre van alledaags, geglazuurd staal, overal 3 mm dik. Dit komt mooi tot uiting in de doorlopende strakke lijnen. Een knap staaltje design én ambachtelijk vakmanschap dat tegelijk licht en luchtig oogt. De waskommen ‘2step’ zijn verkrijgbaar in 2 inbouwvarianten, waarbij je het kraanvlak rechts, links of parallel met de muur kan plaatsen.

Over Desco – www.desco.be

Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 19 vestigingen in België om zo’n 7.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie en verwarming. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.