Desco en Vanden Bergh versterken samen hun marktpositie

Desco en Vanden Bergh versterken samen hun marktpositie

Met de integratie van Vanden Bergh in de Desco-groep, groeien beide bedrijven uit tot één sterke groothandel in sanitair, verwarming en ventilatie met landelijke dekking. Door het bundelen van hun krachten, kennis en expertise kunnen zij hun klanten nog beter bedienen. Door kruisbestuiving en innovatie brengt deze nieuwe entiteit extra toegevoegde waarde voor al haar klanten met inspirerende toonzalen en advies op maat. Verhoogde commerciële slagkracht waarborgt verdere uitbouw van het marktaandeel.

De 10 Vanden Bergh-vestigingen in Brussel, Brabant, Namen en Henegouwen vormen een perfecte match met de 20 Desco-vestigingen in de overige provincies. Beide bedrijven werken met dezelfde passie en strategische langetermijnvisie eigen aan familiebedrijven waarbij de klant altijd centraal staat.

De chemie, die de twee drijvende krachten Frank Dedecker en Michel Vanden Bergh al 20 jaar verbindt, inspireert ook hun dochters en hun voltallig managementteam. Wederzijds vertrouwen en respect zijn dan ook de basis van deze deal, onder voorbehoud van het akkoord van de mededingingsautoriteit.

Story image

De huidige werknemers blijven aan het roer van Vanden Bergh als zelfstandige businessunit binnen de Desco-groep. De familie en het managementteam Vanden Bergh waarborgen de continuïteit. Er zullen dus geen banen verloren gaan.

Een gemeenschappelijk productmanagement, met respect voor regionale verschillen, brengt synergie en het voordeel van een complementair aanbod.

In 2020 wordt de samensmelting gefinaliseerd met de integratie van Vanden Bergh in de SAP-administratie van de Desco-groep. Alle klanten hebben dan toegang tot de uiterst performante en professionele e-shop, de 30 verkooppunten en het complete servicepakket.

De Desco-groep levert dagelijks in heel België vanuit twee logistieke platformen, het centrale magazijn in Wijnegem en het vernieuwde centrale magazijn in Gembloux.

Eva Dedecker en Sébastien Lincé worden naast Michel Vanden Bergh bestuurder van Vanden Bergh.

Met 600 medewerkers en 30 verkooppunten realiseert de Desco-groep nu een omzet van 260 miljoen euro.

www.desco.be - www.vandenbergh.be

Over Desco
Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 19 vestigingen in België om zo’n 11.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie, verwarming en technieken. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan
dienstverlening op maat.

Voor meer info

Frank Dedecker - Desco - frank@desco.be

Michel Vanden Bergh - Ets. Vanden Bergh - michel@vandenbergh.be

Desco I Kattie Van Hoof (Marketing Manager) I +32 3 326 33 33 I kattie.van.hoof@desco.be