Designklassieker Conca krijgt 2020-twist

Designklassieker Conca krijgt 2020-twist

Desco stelt exclusieve badkamercollectie van Roberto Palomba voor

In de jaren zeventig maakte hij snel furore in badkamers, de wastafel Conca van de Italiaanse architect en ontwerper Paolo Tilche. Bijna vijftig jaar later waagt Roberto Palomba zich aan een eigentijdse vertaling van deze designklassieker. Het resultaat is even verrassend, met gladgestreken hoeken voor de vierkante wastafel.

Desco verdeelt de nieuwe en complete badkamercollectie die Palomba ontwierp voor Ideal Standard: exclusief porselein, kraanwerk, een vrijstaand bad in Solid Surface en meubilair. Daarbij kreeg de iconische wastafel uit de oorspronkelijke collectie van Tilche in 1972 een intelligente twist. Het verfijnde karakter van het vierkante ontwerp werd behouden maar de hoeken werden gladgestreken. Ook lenen de flexibele ontwerpen (met variaties van kraangaten en overlopen) zich tot verschillende opstellingen: wandmontage op werkblad of op sokkel.

Naast de wastafel is ook de nieuwe Conca-kraan een blikvanger. Leuk weetje: voor de licht gebogen greep liet Paloma zich inspireren door de gesp van een Gucci-riem uit de jaren tachtig van zijn vrouw. Het vrijstaande Conca-bad bestaat dan weer uit één stuk revolutionair materiaal, Solid Surface. Zo krijgt het elegante, minimalistische bad meteen een warm accent, want de gladde textuur voelt heel zacht aan.

 Praktisch
- Wastafel Conca: vanaf 50 x 45 vanaf 236 euro (excl. btw)
- Kraan Conca: vanaf 277 euro (excl. btw)
- Vrijstaand bad Conca: vanaf 4.423 euro (excl. btw)

Over Desco – www.desco.be
Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 600 medewerkers. Er zijn 30 vestigingen in België om vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie, verwarming en technieken. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.

Voor meer info
Desco I Kattie Van Hoof (Marketing Manager) I Tel. +32 3 326 33 33 I kattie.van.hoof@desco.be   
RCA I Hilde Meus I Tel. +32 11 590 590 I hilde.meus@rca.be I www.rcapress.be