Innovatieve trends in douchedesign

In 2013 zetten inloopdouches en regendouches nog altijd de toon. Doen pure materialen hun intrede in de badkamer. En koppelen we luxueuze verwennerij steeds vaker aan gezelligheid met een zacht design. Als belangrijke speler in sanitair en verwarming zet Desco enkele slimme nieuwigheden op een rij in de wereld van eigentijds douchen.

Nordica King, regendouche van formaat
Een zacht, verfrissend lentebuitje? Haast niets leuker denkbaar om de dag energiek te starten. Nordica King past helemaal in de populaire trend van regendouches. Deze douchezuil, met een regendouche van maar liefst 30 cm diameter, staat voor pure verwennerij. Het water stroomt royaal over je schouders, zo warm of zo koud als je het wilt.

Niet alleen het gebruiksvriendelijke comfort valt op – met een thermostatische mengkraan en handige staafhanddouche – ook het design mag er zijn. De strakke, sobere vormgeving geeft je badkamer een frisse, moderne uitstraling.

Richtprijs:
Nordica King douchezuil 77-126 cm met thermostatische douchemengkraan, regendouche 30 cm en staafhanddouche: 750 euro


Paspartoe, privacy op maat
Met het ruime assortiment Paspartoe – van schuif- en draaideuren over panelen tot allerlei wanden – geeft Desco douchen een nieuwe dimensie. De verschillende componenten, goed voor ruim 200 verschillende douchecombinaties, inspireren je moeiteloos tot een eigentijdse doucheoase op maat. In een hoek, tegen de muur of gewoon midden in de kamer.

Gloednieuw daarbij is de sluierstrook van Paspartoe: een strook mat glas die je privacy geeft tijdens het douchen. Eenvoudig doordacht, net zoals we van designlijn Paspartoe gewend zijn.

Richtprijs:
Paspartoe Paneel: 400 euro
Paspartoe Paneel met sluierstrook, 80cm hoog: 450 euro


Douchesets F100 en F200, zacht design
De gloednieuwe reeks handdouches van Desco staat voor grenzeloos doucheplezier. F100 is de instapversie met een handdouche met regenstraal. Het ronde design geeft je badkamer meteen een zachte toets. Dankzij de ‘cool body’-technologie kan je de handdouche trouwens zorgeloos aanraken. Veilig voor je kinderen en jezelf.

De serie F200 – met een stang van 90 cm – gaat een stapje verder in luxueus douchen met een handdouche met drie straalsoorten: regen, stortregen en massage. Af te stemmen op je ochtendhumeur! De reeks F200 combineert vlot meerdere troeven. De vormgeving met afgeronde hoeken ligt helemaal in lijn met het hedendaagse ‘soft edge’-design voor de badkamer. Strakke minimalistische lijnen maken steeds meer plaats voor een zachte, vloeiendere vormgeving.

De series F100 en F200 bieden voor elke situatie een oplossing: solo, als badset met muurhouder of als doucheset op verstelbare houder met zeepbakje. Bovendien besparen de handdouches, met een verbruik van 8 liter per minuut, tot 57% water vergeleken met niet-besparende handdouches. De rubberen sproeikoppen geven dan weer een ontspannende waterstraal. Ze blijven ook soepel en zorgen ervoor dat je kalkaanslag heel eenvoudig kan verwijderen.

Richtprijzen:
• F100
- handdouche 8 cm 1-jet chroom: 17,50 euro
- badset met handdouche 1-jet 8 cm, doucheslang en muurhouder chroom: 39 euro
- doucheset met stang 60 cm, verstelbare houder, handdouche 1-jet met doucheslang en zeepbakje: 60 euro

• F200
- handdouche 10 cm 1-jet chroom: 22,50 euro
- handdouche 10 cm 3-jet chroom: 28,50 euro
- doucheset met stang 90 cm, verstelbare houder, handdouche 3-jet met doucheslang en zeepbakje: 91 euro


Over Desco – www.desco.be
Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een lei-dende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 18 vestigingen in België om zo’n 6.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair en verwarming. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.

Voor meer info
Desco
Kattie Van Hoof (Marketing Manager)
Tel. +32 3 326 33 33
kattie.van.hoof@desco.be
www.desco.be

RCA PR
Véronique Daenen
Tel. +32 11 590 590
veronique.daenen@rca.be
www.rcapress.be