Van bad naar douche in 24 uur

Van bad naar douche in 24 uur

Desco innoveert met renovatievriendelijke wandpanelen en doucheplaten in kunstmarmer, acryl en solid surface

Renovatiespecialisten weten het al langer: onderschat nooit de kracht van kwalitatieve materialen. Zeker niet in moeilijkere ruimtes zoals de badkamer. Als partner van bouwers en verbouwers reikt sanitairspecialist Desco enkele innovatieve collecties aan voor een elegante én drempelvrije doucheruimte: Newforce-platen en Solid Surface-wanden. Zo stap je – zonder opstapje! – mee in de trend van transparante inloopdouches.

Newforce-doucheplaten uit massief kunstmarmer
Een trend in badkamerland die niet snel zal verdwijnen: inloopdouches in de vrije ruimte, afgeschermd met één of meerdere glazen wanden. Het succes van de transparante instapdouche is dan ook gemakkelijk te verklaren: een frisse en eigentijdse look, veel bewegingsruimte (zonder drempel of opstapje) en weinig onderhoud.

Wie bad naar douche wil ombouwen, kan de klus snel klaren met Desco: glazen panelen, wandpanelen voor muurbekleding en doucheplaten uit massief materiaal. Daarbij zijn de doucheplaten van Newforce in vele maten beschikbaar. Ken je de afmetingen van je bad? Dan kan je aan de slag. De beperkte opbouwhoogte van de doucheplaten – amper 35 mm – is mooi meegenomen. Dat geldt ook voor het materiaal zelf: hightech massief kunstmarmer is niet alleen stevig en geluiddempend maar biedt ook een betere stabiliteit. Door de unieke rechte zijkanten kan je Newforce gelijk met het vloerniveau inbouwen – voor een échte inloopdouche zonder struikelranden of opstapjes dus.

Alles kan: mat of glanzend wit tot zelfs betonlook.
De bijpassende acrylwanden van Desco kan je heel eenvoudig op de bestaande muurafwerking plaatsen. Resultaat: een volledig waterdichte inloopdouche op maat. Voor de afwerking kan je kiezen uit een glazen paneel, draai- of schuifdeur. Wist je trouwens dat de glazen wanden van Desco (8 mm dik veiligheidsglas) een speciale coating kregen waardoor ze water en vet nog beter afstoten? De beschermlaag bevat geen giftige stoffen en is 100% biologisch afbreekbaar. Een duurzame oplossing dus, waarbij de droge zone van je badkamer naadloos overloopt in de natte.

Solid Surface-wanden voor waterdichte afwerking
Voor een waterdichte afwerking van je badkamer, zonder tegels en voegen, schuift Desco speciale wanden uit acryl en Solid Surface naar voor. Vergeet vochtige muren, lekken of onfraaie voegen: deze panelen plaats je simpelweg in de douche of achter het bad ter vervanging van de muurbekleding, of over de bestaande tegels. Zo creëer je – sneller en properder dan ooit – een vrijwel naadloos oppervlak dat zich gemakkelijk laat onderhouden.

Sanitair acryl is gekend om zijn materiaaltroeven. Een plaat wordt uit één stuk gemaakt en is uiterst stevig, vochtbestendig, kleurvast, geluiddempend, porievrij en bacteriewerend. De wanden zijn verkrijgbaar in mat of glanzend wit. Ook het krasbestendige Solid Surface is ontworpen voor intensief gebruik. Dit massief composiet, niet-poreus, kleur mat wit of beton, homogeen plaatmateriaal bestaat uit acrylaat en natuurlijke mineralen: eenvoudig in vorm, waardevol in materiaal.

Over Desco – www.desco.be
Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 600 medewerkers. Er zijn 30 vestigingen in België om vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie, verwarming en technieken. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.

Voor meer info
Desco I Kattie Van Hoof (Marketing Manager) I Tel. +32 3 326 33 33 I kattie.van.hoof@desco.be   
RCA I Hilde Meus I Tel. +32 11 590 590 I hilde.meus@rca.be I www.rcapress.be