Van koraalwit tot veldbloemblauw

Catalano haalt pastelkleuren uit de natuur voor de nieuwe Colori badkamer

Catalano, Italiaans marktleider in keramiek en huismerk van badkamerspecialist Desco, blijft innoveren. Met de reeks Colori komen eigen kleuren op de markt: vijf matte pasteltinten in wit, blauw, groen, bruin en grijs, aangevuld met een zwartglanzende afwerking. Zo kan je je wastafel en wc perfect op elkaar afstemmen én je badkamer een onweerstaanbare designlook meegeven.

Exclusieve kleuren & combinaties

Met vijf satijnmatte kleuren trekt Colori by Catalano een wereld van design open. Zo zijn de pastels exclusief – in huis ontwikkeld door de R&D-afdeling van Catalano – en lenen ze zich onderling perfect voor verrassende kleurcombinaties.

De Italiaanse keramiekmeester liet zich inspireren door de natuur: het diepe wit van koralen, de warme tint van zeesponzen, het fijne blauw van wilde bloemen, het milde groen van een kruidentuin tot de intensere toets van hout. Het resultaat zijn wastafels, wc’s en bidets die verfijnd ogen en tegelijk zacht aanvoelen.

Bovendien kan je creatief spelen met de combinatie mat-glans en de verschillende pastels. Mix bijvoorbeeld een blauwe wastafel met een groen toilet. Of trek zelfs de bi-colore kaart met een toilet dat in kleur verschilt voor bril en zitting. Met Colori by Catalano zit je niet snel om ideeën verlegen.

Italiaans kwaliteitsdesign

De serie Colori is op-en-top Italiaans: ontworpen, ontwikkeld én geproduceerd in Italië – daar zweert marktleider Catalano al sinds zijn ontstaan in 1967 bij. Het resultaat zijn designproducten die mooi ogen, kwalitatief én duurzaam zijn.

Zo hebben de Colori-toiletten een matte buitenlook maar blinkende binnenkant, waarbij het glazuur Cataglaze® (het water trekt zich in druppels samen en neemt restjes kalk en vuil mee) voor een nog betere spoeling én makkelijke reiniging staat. De bidets zijn over het hele oppervlak afgewerkt in satijnglans.

De keramiekreeks Colori kent een specifiek bakproces, bij eenmalige verhitting op hoge temperaturen tot1.250°C. Dat maakt het materiaal extra sterk en duurzaam, vergeleken met de traditionele productiemethode waarbij een tweede verhitting op lagere temperatuur van800°C nodig is. Na de glazuurfase wordt elk Catalano-product nog getest op thermische schokbestendigheid en behandeld voor extra resistentie tegen chemische stoffen.

Colori by Catalano

  • Materiaal: porselein
  • Kleuren: Satin Brown, Satin Grey, Satin Green, Satin Blue, Satin White, Glossy Black

Wc’s & bidets

  • Behandeling: Cataglaze
  • Richtprijs: vanaf 640,-euro

Wastafels

  • Versies: zonder en met rand voor kraan, opbouw of halfinbouw
  • Afmetingen: 75x40, 65x40, 60x38, 50x38 en 40 x 40 cm (met kraanvlak)

65x42, 60x40 en 42x42 cm (zonder kraanvlak, alleen waskom)

  • Richtprijs: vanaf 345,- euro

Over Desco – www.desco.be

Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 19 vestigingen in België om zo’n 7.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie en verwarming. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.

Voor meer info

Desco I Kattie Van Hoof (Marketing Manager) I +32 3 326 33 33 I kattie.van.hoof@desco.be

RCA PR I Hilde Meus I +32 11 590 590 I hilde.meus@rca.be I www.rcapress.be