Zo krimpt de vernieuwde waterfactuur

Desco schiet te hulp met milieubewuste materialen en innovatieve technologieën

Als specialist in sanitair biedt Desco tal van oplossingen in je dagelijkse waterverbruik. Dat komt goed uit, want de actuele, politieke hervorming van de waterfactuur is niet voor iedereen even gunstig. Toch weet Desco ook jouw factuur zo laag mogelijk te houden, dankzij milieubewuste materialen, innovatieve technologieën en slimme ontwerpen.

Van waterbesparende douches tot automatische regenwaterrecuperatie, onderstaande greep uit het aanbod van Desco krimpt de waterfactuur zienderogen.

Nette hangtoiletten

Het hangtoilet Sfera van Catalano combineert heel wat troeven. Achter het eigentijdse Italiaans design schuilt immers een knap staaltje technologie dat gunstig is voor je waterfactuur. Het innovatieve CATAglaze zorgt er voor dat vuil zich niet vastzet en je van optimale hygiëne profiteert. Dat betekent dat je minder vlug moet poetsen en dus ook minder water en energie verbruikt. Bovendien is de Sfera-reeks toiletten uitgerust met een dubbel spoelsysteem. Extra voordelig in de waterbesparing.

Praktische info:

  • Hangtoilet Sfera by Catalano 50 cm wit: 275 euro
  • Hangtoilet Sfera by Catalano 54 cm wit: 375 euro

Slimme kranen

Ook voor andere kranen in huis reken je op uiterst energie- en waterbesparende eigenschappen. Zo zijn de ABC Nobili kranen, exclusief beschikbaar bij Desco, elk uitgerust met 3 slimme technologieën. Open je de kraan centraal? Dan krijg je koud water, waardoor je het gebruik van energie vermindert. Daarbij bespaar je met de dynamische debietregelaar tot 50% water, omdat het de waterstroom perfect onder controle houdt. Reken ook op ecofresh, een slimme temperatuurbegrenzer, en je combineert optimaal comfort met optimale zuinigheid.

Praktische info:

  • 1-greepskraan lavabo coldstart ABC met automatische sluiting (chroom)= 74,90 euro

Waterbesparende douches

Waterbesparende douches blijven evolueren. Zo zijn de kranen en douches van Desco met de EcoSmart-technologie uitgerust, waardoor ze maar liefst 60% minder water verbruiken dan commerciële producten. Dat zonder in te boeten op je comfort, want doordat er meer zuurstof door het water gemengd wordt, ervaar je een gevoel van ‘meer water’ in een volle, bruisende waterstraal. Ontspannen was nog nooit zo zalig én zuinig (9 l/min i.p.v. 18 l/m).

Praktische info:

  • Hansgrohe Showerpipe douchezuil met thermostaat 9 l/min: 730 euro

Automatische regenwaterrecuperatie

Per dag verbruik je gemiddeld 120 liter water, maar niet noodzakelijk drinkwater, bijvoorbeeld bij toiletspoeling, gebruik van de wasmachine, het sproeien van de tuin of het wassen van de auto. Met de automatische omschakelsystemen tussen drink- en regenwater van Desco kies je in de eerste plaats voor regenwater. Zo stuur je niet onnodig drinkwater naar de regentank, waardoor je er nog bewuster en voordeliger mee omspringt. Een opluchting op de waterfactuur.

Praktische info:

  • Dab Aquaprof 30/50 Basic: 1.885 euro
  • Dab Aquaprof 40/50 Basic: 1.921 euro
  • Dab Aquaprof 30/50 Top: 2.163 euro
  • Grundfos RMQ Basic 3-45: 2.053 euro
  • Rainsystem Wilo AF11 Basic 304: 1.857 euro

Over Desco – www.desco.be

Desco, in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel, is vandaag uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer en telt het team ruim 350 medewerkers. Er zijn 19 vestigingen in België om zo’n 7.000 vaklui professioneel te ondersteunen. Het assortiment is erg ruim en omvat alle toepassingen voor badkamers, wellness, sanitair, ventilatie en verwarming. Vanuit het hoofdkantoor in Wijnegem en de verkooppunten in heel België, kunnen installateurs, architecten en eindgebruikers rekenen op een totaalpakket aan dienstverlening op maat.